Ultimatum al rebelilor libieni, adresat forţelor armate ale lui Gaddafi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii rebelilor din Libia, care au constituit Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), au dat un ultimatum forţelor armate ale preşedintelui Muammar Gaddafi. Ei le-au cerut să se predea până sâmbătă, altfel se vor expune operaţiunilor militare.

Mustafa Abdeljalil, liderul CNT, a declarat, marţi, că au loc negocieri cu liderii oraşelor care încă se află sub controlul susţinătorilor lui Gaddafi, pentru a se preda fără lupte până vineri.

"Această oportunitate va expira la sfârşitul perioadei Eid el-Fitr (vineri). Începând de sâmbătă, dacă nu se va rezolva pe cale paşnică, putem face diferenţa militar", a declarat Abdeljalil într-o conferinţă de presă la Benghazi, scrie BBC News.

Abdeljalil a atras atenţia că acest termenul limită vizează mai ales oraşul Sirt, situat la 360 de kilometri est de Tripoli, localitatea Bani Walid, la sud-est de Tripoli, şi regiunea din sudul ţării, fără alte detalii.

În ciuda preluării controlului asupra mai multor oraşe cheie din Libia, liderul insurgenţilor a recunoscut că Muammar Gaddafi "încă nu este înfrânt".

"Pericolul care ameninţă revoluţia şi poporul libian există în continuare. Gaddafi se bucură în continuare de susţinere (în ţară) şi de susţinători, persoane şi ţări, din exteriorul Libiei", a continuat Mustafa Abdeljalil.

Marţi dimineaţa, situaţia era calmă la est de Sirt, în centrul Libiei, unde rebelii continuă să primească întăriri, notează BBC News.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite