Sosirea în Polonia a primului ministru israelian Benjamin Netanyahu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a sosit luni seară în Polonia unde va participa miercuri la ceremoniile marcării a 65 de ani de la eliberarea fostului lagăr de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau.

Comemorările de la 27 ianuarie, dată declarată de Naţiunile Unite Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului, vor reuni foşti deţinuţi de la Auschwitz-Birkenau şi soldaţi ai Armatei Roşii care l-au eliberat în urmă cu 65 de ani, precum şi numeroase personalităţi, dintre care preşedintele Parlamentului European Jerzy Buzek şi şeful statului polonez Lech Kaczynski, menţionează AFP.

Şeful guvernului israelian este însoţit de o delegaţie de deputaţi şi supravieţuitori ai Holocaustului, dintre care socrul său, singurul supravieţuitor al familiei sale din genocidul în care au murit şase milioane de evrei.

În timpul acestei vizite, premierul israelian se va întâlni cu omologul său polonez Donald Tusk şi va fi primit de preşedintele Kaczynski.

La Ierusalim, primul ministru israelian a inaugurat luni o nouă expoziţie la Memorialul Holocaustului la Yad Vashem, consacrată unor planuri de construcţie originale ale lagărului de concentrare de la Auschwitz.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite