VIDEO Fratele cel mic al preşedintelui afgan, ucis de talibani în locuinţa lui din Kandahar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fratele cel mic al preşedintelui afgan Hamid Karzai, Ahmad Wali Karzai - cel mai influent om din sudul ţării, a fost ucis astăzi, la domiciliul său din Kandahar. Talibanii au fost cei care au revendicat crima.

Agenţia Haaretz a anunţat, marţi, asasinarea lui Ahmad Wali Karzai. Fratele cel mic al preşedintelui afgan a fost împuşcat mortal, astăzi, la domiciliul său din oraşul Kandahar.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului afgan de Interne, Seddiq Seddiqi a confirmat "atentatul" împotriva fratelui preşedintelui Karzai şi moartea acestuia.

Talibanii, cei care au revendicat asasinatul, au calificat crima drept "unul dintre cele mai mari succese" ale lor în cei zece ani de război.

Asasinul se numeşte Sardar Mohammad, fiind desemnat recent de talibani cu "misiunea" îndeplinită astăzi.

Potrivit unui membru al agenţiei afgane de informaţii (NDS), Sardar Mohammad era vechi prieten cu Ahmed Wali Karzai, fiind angajat, o bună perioadă, ca şeful al securităţii, transmite BBC News. Totodată, Sardar îşi vizita la domiciliu fostul şef şi prieten.

"Sardar şi Ahmed Wali erau singuri în cameră, Sardar a scos pistolul şi l-a ucis pe Ahmed Wali Karzai. Gărzile de corp au intrat în cameră şi l-au ucis pe Sardar", a explicat oficialul NDS, sub protecţia anonimatului.

Ahmad Wali Karzai era una dintre cele mai influente persoane din sudul Afganistanului. El era acuzat, în special, de implicare în traficul de droguri. Uciderea sa este o lovitură grea pentru Kabul, Ahmad Wali Karzai fiind unul dintre susţinători indiscutabili al fratelui său (foto, preşedintele Afganistanului) în această regiune instabilă şi strategică în care forţele NATO încearcă să respingă rebelii talibani.

image

Ahmed Wali Karzai a fost acuzat în mod periodic în ultimii ani de serviciile de informaţii americane şi presa din această ţară că este corupt şi implicat în trafic de droguri, acuzaţii pe care el le-a dezminţit permanent, subliniind că nu există nicio dovadă care să îl incrimineze.

Provincia Kandahar, frontalieră cu Pakistanul, este leagănul istoric al talibanilor şi una dintre regiunile cele mai instabile din Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite