Atentat la un spital din Afganistan: cel puţin 60 de morţi şi 120 de răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 120 de persoane au fost rănit în atentatul sinucigaş de astăzi
Cel puţin 120 de persoane au fost rănit în atentatul sinucigaş de astăzi

Peste 60 de morţi şi cel puţin 120 de răniţi - acesta este bilanţul actual al unui atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis, astăzi, la un spital din provincia Logar, situată la 75 de kilometric de Kabul.

Ministerul afgan al Sănătăţii a modificat treptat bilanţul victimelor atentatului de sâmbătă. Dacă, iniţial, echipele de intervenţie au numărat 30 de persoane decedate, cifra morţilor se ridică la 60. Totodată, cel puţin 120 de oameni, majoritatea copii şi femei, au fost rănite.

"Şaizeci dintre compatrioţii noştrii, printre care se află femei şi copii (...), au murit, iar alţi 120, inclusiv personal medical, au fost răniţi", a anunţat Ministerul Sănătăţii, informează AFP.

"Acest act inuman este fără precedent de-a lungul istoriei conflictelor din ţara noastră şi a vizat un loc de refugiu, unde răniţii sunt trataţi şi pacienţii se află sub tratament", a continuat într-un comunicat oficial, Ministerul Sănătăţii din Afganistan.

Atentat la un spital din Afganistan: cel puţin 60 de morţi şi 120 de răniţi FOTO: BBC News

Deşi, în general, talibanii comit atentate asupra poliţiei afgane, funcţionarilor publici şi forţelor străine, cele mai numeroase victime provin din rândurile populaţiei civile. Statisticilor ONU arată că, în 2010, atentatele s-au soldat cu moartea a 2.777 de civili afgani.

Un purtător de cuvânt al insurgenţilor a condamnat însă atentatul, afirmând că autorii acestuia "vor să-i defăimeze pe talibani". Preşedintele afgan Hamid Karzai a criticat, la rândul său, atacul cu maşina-capcană, descriindu-l "sălbatic şi ignorant".

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite