Abu Dhabi întinde o mână de ajutor în valoare de 10 miliarde de dolari Dubaiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dubai World
Dubai World

Abu Dhabi, centrul politic al Emiratelor Arabe Unite, va acorda un ajutor financiar în valoare de 10 miliarde de dolari rivalului său, Dubaiul, înglobat în datorii, anunţă BBC.

Aproximativ 4,1 miliarde de dolari vor fi folosite pentru a ajuta compania de stat Dubai World, puternic lovită de recesiunea economică. Analiştii economici sunt surprinşi de mâna întinsă de rivalul Abu Dhabi. "Mă îndoiec că acordarea unei asemenea sume de bani nu aduce cu ea şi o serie de obligaţii", a declarat analistul John Sfakianakis, citat de BBC.

În urmă cu aproximativ o lună, Dubaiul cerea creditorilor săi o perioadă de graţie de circa şase luni pentru a putea achita datoriile companiei de stat Dubai World. Preşedintele Comitetului Fiscal Suprem, Sheikh Ahmed bin Saaed al-Maktoum, a declarat astăzi că " guvernul din Abu Dhabi a decis să aloce 10 miliarde de dolari pentru fondul de sprijin al Dubai World, bani care vor fi folosiţi pentru plata unor serii de obligaţii financiare ale companiei".

Cu această ocazie, şeicul a vorbit şi despre o nouă lege a falimentului, menită să rpijine restructurarea companiei de stat.

Vestea infuziei de capital dispre Abu Dhabi spre Dubai a avut un efect imediat asupra pieţelor financiare. Bursele asiatice au crescut, iar dolarul şi moneda europeană şi-au întărit poziţiile în faţa yenului japonez. Analiştii economic citaţi de Reuters afirmă că o astfel de mişcare va duce la creşterea încrederii în posibilitatea de refacere a Dubaiului şi în capacitatea de a plăti datoriile ale Dubai World.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite