Decesul lui Yasser Arafat a fost cauzat de o substanţă otrăvitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul palestinian Yasser Arafat a murit în 2004
Liderul palestinian Yasser Arafat a murit în 2004

Moartea fostului lider palestinian Yasser Arafat a fost cauzată de o substanţă otrăvitoare. Afirmaţia îi aparţine medicului care conduce echipa de anchetă referitoare la deces, relatează Europa Press, preluată de Agerpres.

Probele sugerează că Yasser Arafat a fost otrăvit de o substanţă toxică ce nu a fost analizată la momentul respectiv, a spus medicul iordanian Abdullah Al Bashir într-o conferinţă de presă, la sosirea sa în Cisiordania.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmud Abbas, a cerut comisiei care anchetează cauzele îmbolnăvirii lui Yasser Arafat să analizeze toate informaţiile despre deces şi să ceară ajutorul unor experţi arabi şi din alte ţări pentru a descoperi cauza morţii fostului lider palestinian.

Văduva acestuia, Suha Arafat, ceruse cu puţin timp înainte exhumarea fostului lider palestinian, în urma unei informaţii publicate marţi de canalul de televiziune Al Jazeera potrivit căreia Arafat ar fi fost otrăvit cu poloniu-210, o substanţă radioactivă.

Potrivit reportajului prezentat de Al Jazeera, Institutul de Radiofizică din Lausanne (Elveţia) a găsit cantităţi mari de poloniu în eşantioane biologice prelevate din lucruri ce i-au aparţinut lui Yasser Arafat.

Totuşi, simptomele descrise în rapoartele medicale referitoare la Yasser Arafat nu corespund efectelor acestei substanţe, adaugă sursa citată.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite