VIDEO Schimburi de focuri la frontiera dintre Israel şi Liban: 3 soldaţi morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei militari şi un jurnalist din Liban au fost ucişi şi militari israelieni au fost răniţi, unul fiind în stare gravă, în urma confruntărilor armate care au avut loc marţi la frontiera dintre Liban şi Israel.

Confruntări armate au izbucnit în dreptul localităţii libaneze Aadaisse, după ce militarii israelieni au încercat să scoată din rădăcină un copac din sectorul libanez, afirmă un oficial militar libanez.

Militarii israelieni au deschis focul, iar armata libaneză a ripostat. O casă a fost lovită de un proiectil lansat de un tanc israelian, precizează oficialul citat.

Un membru al serviciilor de securitate libaneze a declarat că armata israeliană a lansat patru rachete care au căzut în apropierea unei poziţii a armatei libaneze la Aadaisse.

Trei militari libanezi au fost ucişi, un jurnalist a murit şi un alt civil a fost rănit. Avem informaţii că un militar israelian a fost grav rănit, precizează o sursă libaneză.

Două rachete lansate din Liban au explodat, marţi dimineaţă, în nordul Israelului, potrivit postului de radio al armatei israeliene. Deocamdată, nu au fost semnalate victime de partea israeliană.

image

sursa foto: blogs.aljazeera.net

Potrivit postului de radio, militarii israelieni se aflau pe teritoriul Israelului, efectuând nişte lucrări, în momentul în care au fost atacaţi.

Poliţia israeliană a dezminţit informaţiile conform cărora ar fi fost lansate rachete dinspre Liban spre nordul Israelului.

Israelul aruncă vina pe Guvernul libanez

Ministerul israelian de Externe consideră că Guvernul libanez este responsabil de confruntările armate izbucnite marţi la frontieră, avertizând asupra consecinţelor pe care le-ar putea avea continuarea violenţelor, informează Ynetnews.com.

Israelul consideră că Guvernul libanez este responsabil pentru acest incident grav şi avertizează asupra consecinţelor continuării violenţelor, se arată într-un comunicat al diplomaţiei israeliene.

Israelul consideră că deschiderea focului asupra armatei israeliene, care acţionează în cooperare cu FINUL în zona de frontieră, este o încălcare gravă a Rezoluţiei 1.701 a Consiliului de Securitate ONU. Misiunea israeliană la ONU intenţionează să depună o reclamaţie la Consiliul de Securitate şi la secretarul general ONU, adaugă comunicatul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite