VIDEO Brutalitatea fără margini a soldaţilor egipteni: o femeie în sutien albastru, bătută crunt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie, bătută crunt în Piaţa Tahrir din Cairo
O femeie, bătută crunt în Piaţa Tahrir din Cairo

Forţele armate egiptene au bătut cu bestialitate o femeie îmbrăcată într-un sutien albastru, în timpul protestelor de duminică din Piaţa Tahir. Potrivit unui filmuleţ care circulă pe Internet, soldaţii au bătut femeia, aparent inconştientă, cu bastoane peste cap şi peste piept, în timp ce o târau prin piaţă.

Se pare că nişte bărbaţi care încercau să scape de poliţia militară au cărat-o, dar soldaţii i-au prins din urmă şi l-au lovit pe unul dintre ei. Aceştia, alături de alţi 150 de protestatari, au fost arestaţi sub acuzaţia de „uz de forţă şi de violenţă împotriva soldaţilor, împiedicându-i pe aceştia să-şi îndeplinească atribuţiile". Forţele de ordine susţin că protestatarii au folosit pietre, arme şi cocktail-uri Molotov pentru a ataca armata egipteană.

Poliţia militară a bătut femei în plină stradă şi a pălmuit bătrâni peste faţă, potrivit Associated Press. Martorii spun că poliţia le-a aplicat electroşocuri bărbaţilor şi femeilor aflate în arest. Majoritatea sunt reţinuţi în clădirile Parlamentului şi Guvernului.

O altă victimă este Aya Emad, în vârstă de 24 de ani, care are nasul spart şi o mână în gips. Ea le-a spus celor de la Associated Press că a fost târâtă de păr şi de burka în sediul Guvernului. Tânăra a susţinut că a fost trântită la pământ, i-au fost aplicate electroşocuri, iar un poliţist a lovit-o peste faţă.

Egiptenii au început să protesteze acum trei săptămâni, cerând ca actuala guvernare a statului să fie schimbată cu una civilă. În ultimele patru zile, protestele au devenit violente. Cel puţin 10 oameni au fost omorâţi şi alţi 400 au fost arestaţi de poliţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite