Un director de la uzina nucleară de la Nantaz, ucis într-un atentat. Iranul acuză Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de ştiinţă iranian Mostafa Ahmadi Roshan, a fost ucis, miercuri, în explozia unei maşini, la Teheran. El lucra la instalaţia de îmbogăţire a uraniului de la Natanz, în centrul ţării, susţine agenţia Mehr, citată de AFP.

„Inginerul Ahmadi Roshan, care şi-a obţinut în urmă cu nouă ani licenţa în chimie la Universitatea Sharif era directorul adjunct pentru afaceri comerciale al instalaţiei de la Natanz", a precizat agenţia citată.

Specialistul iranian a fost ucis în explozia unei bombe amplasate pe maşina la bordul căreia se afla în compania altor doi pasageri, în timp ce circula pe strada din apropierea Universităţii Allameh Tabatabai, în estul Teheranului.

„Un motociclist a lipit o bombă pe automobilul Peugeot 405 în care se afla Roshan şi maşina a explodat", a declarat viceguvernatorul Teheranului, Safar-Ali Baratloo, citat de agenţia Ilna.

Potrivit agenţiei Fars, care îl citează pe unul dintre colegii lui Ahmadi Roshan, acesta lucra la un centru de îmbogăţire a uraniului de la Natanz (centru), în cadrul unui proiect privind membranele polimere folosite pentru separarea gazului.

Natanz este principalul centru de îmbogăţire a uraniului din Iran, care numără 8.000 de centrifuge.
Viceguvernatorul Teheranului acuză Israelul că ar fi în spatele atentatului. „Israelul este responsabil de acest atentat, metoda seamănă cu cea folosită în celelalte atentate împotriva oamenilor de ştiinţă iranieni", a declarat Safar-Ali Baratloo.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite