Teroriştii Al-Qaeda deghizaţi în evrei etiopieni vor să se infiltreze în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Al-Qaeda din Yemen se gândeşte la posibilitatea infiltrării în Israel a unor terorişti deghizaţi în refugiaţi somalezi care trec graniţa din Egipt sau în imigranţi din Etiopia, potrivit unei scrisori a rebelilor şiiţi către cotidianul Haaretz.

În scrisoare, rebeli şiiţi citează un mesaj transmis de Al-Qaeda membrilor unei grupări din Fâşia Gaza, care se opune mişcării Hamas, deţinând din 2007 controlul total asupra teritoriului palestinian.

Depunem eforturi pentru a trimite luptători în Fâşia Gaza, însă guvernul Hamas îi expediază înapoi insistând că nu are nevoie de combatanţi. Ştim că voi sunteţi în Gaza şi slavă Domnului acum păstrăm legătura. În ceea ce priveşte menţiunea din mesajul vostru care ne priveşte, dorim să vă informăm că fraţii voştri din Yemen nu au uitat cauza palestinienilor de la Al-Aqsa sau din Palestina, noi nu facem nicio diferenţă între o regiune şi cealaltă. Vă cerem totuşi detalii privind realitatea pe de teren, se precizează în document.

Care este capacitatea voastră militară şi de ce fel de arme aveţi nevoie pentru un eventual război cu evreii sau dacă veţi fi persecutaţi de către Hamas? Vrem să aflăm mai multe despre posibilităţile de infiltrare a unor substanţe explozive în Israel şi despre posibiltăţile de a le detona - deoarece aţi menţionat că aveţi legături în teritoriile ocupate, se interesează gruparea şiită.

Gruparea islamistă ar dori să ştie dacă este posibilă răpirea unui alt soldat evreu, după modelul caporalului Gilad Shalit, deţinut de Hamas în Fâşia Gaza din vara lui 2006.

Există posibilitatea de a infiltra în Tel Aviv fraţi provenind din Somalia deghizaţi în imigranţi etiopieni? Ne-aţi spus că unii evrei din Africa imigrează în Israel pe la graniţa etiopiană, continuă autorii scrisorii.

Gruparea Al-Qaeda le cere salafiştilor să încerce să demostreze diferenţa dintre ei şi Hamas şi să racoleze membri ai mişcării islamiste în Fâşia Gaza.

Potrivit Haaretz,Gruparea yemenită încearcă să demonstreze că între ea şi Al-Qaeda există diferenţe fundamentale, explicând că prima cere respectarea libertăţii de expresie şi dreptul la activităţi politice, în Yemen, în timp ce reţeaua islamistă este implicată în terorismul internaţional.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite