Teroriştii dau lecţii de distrugere prin intermediul unei reviste online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua ediţie a unei reviste onlince a Al qaeda a publicat fotografii, scheme şi ponturi despre cum trebuie să acţioneze un terorist. "Publicaţia" se numeşte "Inspire" şi Serviciile Secrete cred că este gestionată de un cetăţean american care, Samir Khan,care trăieşte în prezent în Yemen.

 "Publicaţia" se numeşte "Inspire" şi Serviciile Secrete cred că este gestionată de un cetăţean american care, Samir Khan,care trăieşte în prezent în Yemen., potrivit CNN.

Sursa citată susţine că al doilea "număr" a apărut la exact 10 ani după atacul sinucigaşi de pe crucişătorul american USS Cole. Atunci, pe 12 septembrie 2000, au murit 17 persoane şi 39 au fost rănite după ce o ambarcaţiune mică cu doi oameni la bord a explodat lângă navă. Pe barcă se aflau peste câteva sute de kilograme de explozibil.

"Site-ul apare într-o săptămână foarte aglomerată pentru Al Qaeda la Yemen. Au eliberat şi un videoclip de o oră săptămâna trecută când a avut loc şi un atac asupra unui convoi britanic. Al Qaeda vrea să arate că este încă activă în Yemen" a declarat Christopher Boucek, expert al Carnegie Endowment for International Peace, potrivit sursei citate.

Un articolpublicat, intitulat "Maşina dă tăiat iarbă", arată cum se poate folosi un camion pentru un atentat, asemenea une maşini de tuns iarba.

"Pentru a face cât mai multe victime trebuie să ai viteză mare, astfel încât inerţia camionului să ducă la creşterea numărului de răniţi" este una din indicaţiile publicaţiei.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite