Statele Unite au "acces direct" la văduvele lui Osama ben Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pakistanul a informat Statele Unite că va permite administraţiei americane un "acces direct" la văduvele liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Osama ben Laden.

Serviciile secrete pakistaneze, ISI, vor permite agenţilor americani accesul la cele trei soţii ale lui ben Laden, rămase în viaţă după uciderea liderului terorist, la începutul săptămânii trecute, în noaptea de duminică spre luni, în apropiere de capitală.

Un "acces direct" înseamnă că agenţi ai administraţiei americane vor putea să le intervieveze faţă în faţă şi nu doar să trimită întrebări.

Obama a declara în cadrul emisiunii "60 Minutes", referitor la relaţia Statelor Unite cu Pakistanul, că americanii "au putut să omoare mai mulţi terorişti, pe teritoriul pakistanez, decât oriunde altundeva (în lume)". "Nu am fi putut să facem acest lucru fără cooperarea pakistaneză", a subliniat el.

Cea mai tânără soţie a liderului terorist, Amal al-Sadah, deja a declarat servicilor pakistaneze, în custodia cărora se află, că Osama bin Laden nu părăsise camera din cadrul taberei din Abbottabad de mai bine de cinci ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite