Mai mulţi răniţi în sudul Siriei după ce forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene asupa participanţilor la funeralii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi tulburări în Siria. Mai multe persoane au fost rănite sâmbătă în oraşul Deraa, situat în sudul ţării, după ce forţele de securitate au lansat gaze lacrimogene împotriva a mii de persoane care participau la funeraliile a doi manifestanţi ucişi cu o zi înainte, a anunţat un militant pentru drepturile omului, citând martori oculari.

Potrivit sursei citate miile de persoane care participau la funeraliile celor doi erau înconjurate de un număr mare de forţe de securitate care au lansat gaze lacrimogene pentru a le dispersa.

Mulţimea scanda: "Allah, Siria, libertate şi asta este tot".

Patru manifestanţi au fost ucişi, vineri, şi alte sute au fost răniţi de forţele de ordine care au tras cu muniţie de război în timpul unei manifestaţii la Deraa (la 120 de kilometri sud de Damasc), potrivit unui militant pentru drepturile omului aflat la faţa locului.

Aceştia cerea libertăţi politice în Siria, unde starea de urgenţă este în vigoare de la preluarea puterii de către partidul Baas, în 1963.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite