Siria a cerut ajutor Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Siria a cerut Iranului să-i acorde un ajutor de 15 mii de soldaţi ai serviciilor speciale pentru menţinerea ordinii în provinciile cheie ale ţării, potrivit ziarului chinez „Jenmin Jibao".

„Siria s-a adresat Iranului cu cererea ca acesta să-i acorde 15 mii de soldaţi ai serviciilor speciale care vor fi prezenţi în provinciile cheie ale ţării pentru a ajuta la combaterea violenţelor", relatează publicaţia. Alte surse susţin că pe teritoriul Siriei au fost dislocate unităţi ale serviciilor speciale din Marea Britanie şi Qatar.

Trupele se concentrează în jurul Homs-ului

În acelaşi timp, în apropiere de oraşul Homs, Siria are aproape 10 mii de soldaţi, pregătiţi pentru a ataca, relatează postul de televiziune britanic „Sky-News". Oamenii din satele din apropiere se aşteaptă la un atac la scară mare a trupelor guvernamentale, care va cuprinde toate localităţile până la graniţa cu Libanul.

Potrivit consiliilor siriene de coordonare, în bombardamentele de ieri au murit 110 civili.
Autorităţile siriene susţin ca în apropiere de Homs se desfăşoară o operaţiune specială pentru a distruge teroriştii.

Elicopterele de asalt, aruncate în luptă

În oraşul sirian Homs se duc lupte crâncene între trupele de stat şi grupurile înarmate ale opoziţiei. Joi s-a recurs pentru prima dată la elicopterele de asalt. Numărul victimelor creşte. În ultimele cinci zile, la Homs au murit peste 400 de persoane, există mulţi răniţi, inclusiv copii.

Într-o serie de cartiere s-au prăbuşit casele şi blocurile în urma exploziilor, însă nu se pot organiza operaţiuni de salvare din cauza luptelor. Confruntări între trupele regimului aflat la putere şi opoziţie se duc şi în alte oraşe siriene.

Măcel şi la Alep

Cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa vineri, în urma unor explozii produse în apropiere de baze ale forţelor armate din Alep, al doilea oraş ca mărime al Siriei, anunţat presa de stat.

Potrivit televiziunii de stat, bilanţul include atât civili, cât şi membri ai forţelor de securitate. Autorităţile au vorbit de atacuri ale unor bande înarmate de terorişti, în timp ce activişti de opoziţie acuză guvernul.



Televiziunea a transmis imagini cu cel puţin cinci cadavre şi bucăţi de cadavre după două presupuse atentate în faţa unei secţii de poliţie şi a unei baze a serviciilor militare de informaţii din Alep.

Un reporter în lacrimi a declarat că bomba din faţa serviciilor de informaţii a explodat în apropiere de un parc, unde mai mulţi oameni se strânseseră pentru micul dejun şi unde se jucau copii. Unii copii şi-au pierdut viaţa în deflagraţie, a adăugat el, arătând o patină cu rotile camerelor.

În imagini apar buldozere care curăţă străzile de dărâmături, iar clădirile rezidenţiale din apropiere par să aibă geamurile sparte.
Deflagraţia a produs un crater cu diametrul de câţiva metri în şosea, a răsturnat un camion pe o parte şi a aruncat bucăţi de beton pe o rază mare.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, pe lângă cele 25 de decese, 175 de persoane au fost rănite în atacuri. Alep, centru comercial important, a înregistrat numai proteste minore, iar violenţe din zonă au fost reduse.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite