Siria: Peste 7.000 de candidaţi s-au înscris la alegerile legislative de la 7 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bashar al-Assad, președintele Siriei
Bashar al-Assad, președintele Siriei

7.195 de candidaţi, dintre care 710 femei, s-au înscris pentru cele 250 de mandate din Consiliul Poporului (Parlament) în cadrul alegerilor legislative prevăzute pentru data de 7 mai în Siria, relatează agenţia oficială Sana, citată de AFP.

Potrivit Sana, peste 14 milioane de sirieni îşi vor putea exercita dreptul de vot în cadrul acestui scrutin, denunţat de comunitatea internaţională şi de opoziţie drept o „farsă".

Candidaţii au început să lipească afişe şi portrete pe principalele străzi şi pieţe din capitală. „Un loc de muncă pentru fiecare bărbat şi fiecare tânără" și "Votaţi pentru viitorul vostru" sunt doar câteva dintre sloganuri.

Legislativele, care ar fi trebuit să se desfăşoare în septembrie 2011, au fost amânate din cauza reformelor anunţate de preşedintele Bashar al-Assad, în contextul mişcării de contestare.

Damascul a promis că acest scrutin legislativ, al treilea de la sosirea la putere a lui Bashar al-Assad în 2000, vor fi „libere şi transparente".

La ultimele alegeri parlamentare, din aprilie 2007, Frontul Naţional Progresist (FNP) - o coaliţie de partide condusă de formaţiunea Baas aflată la putere - a câştigat fără surprize majoritatea celor 250 de locuri din Parlament, notează Mediafax.

În februarie, autorităţile au organizat un referendum privind o nouă Constituţie, aprobată de 89,4% din votanţi, care a abolit supremaţia partidului Baas  după o jumătate de secol.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite