Însărcinatul cu afaceri al Siriei la Londra a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Însărcinatul cu afaceri al Siriei la Londra, Khaled al-Ayubi, şi-a prezentat demisia „pentru a nu mai reprezenta un regim care a comis acte de reprimare împotriva propriului popor", anunţă Ministerul britanic de Externe, citat de AFP.

Khaled al-Ayubi „ne-a spus că nu mai doreşte să reprezinte un regim care a comis acte de reprimare atât de violente împotriva propriului popor, prezentându-şi demisia", a comunicat Ministerul britanic de Externe, notează Mediafax.

„Demisia sa este o altă lovitură dată regimului Bashar al-Assad. Este vorba de o repulsie şi de o lipsă de speranţă generalizată, în interiorul şi în exteriorul ţării", precizează comunicatul.

„Îndemnăm alte persoane din anturajul lui Bashar al-Assad să urmeze exemplul lui al-Ayubi şi să se disocieze de crimele comise împotriva poporului sirian", adaugă instituția citată.

La sfârșitul săptămânii trecute, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, o organizație cu sediul la Londra, a anunțat că peste 20.000 de oameni, dintre care aproape 14.000 de civili, au fost uciși în violenţele din Siria de la declanşarea, în martie 2011, a revoltei față de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite