Frații Musulmani îl acuză pe emisarul Kofi Annan pentru masacrul de la Treimsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul emisar ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan Foto: Reuters
Fostul emisar ONU şi al Ligii Arabe pentru Siria, Kofi Annan Foto: Reuters

Fraţii Musulmani au lansat vineri acuzaţii la adresa emisarului special internaţional pentru Siria Kofi Annan, dar şi la adresa Iranului şi a Rusiei privind lipsa lor de reacție care, în opinia organizației islamiste, a permis masacrul comis joi la Treimsa, în centrul Siriei, transmite AFP.

„Nu considerăm că monstrul Bashar este singurul răspunzător de îngrozitoarea crimă (...) Kofi Annan, ruşii, iranienii şi alte ţări care pretind că apără pacea şi stabilitatea în lume sunt de vină deoarece păstrează tăcerea" în legătură cu situaţia din Siria, se menţionează într-un comunicat al organizaţiei, notează Agerpres, preluând AFP.

Violenţele comise joi la Treimsa (centrul Siriei) sunt similare „marilor masacre ale secolului", apreciază Fraţii Musulmani, care citează între altele masacrele de la Sabra şi Shatila (Liban, 1982) şi Srebrenița (1995).

La rândul său, opoziţia armată siriană a cerut Consiliului de Securitate al ONU să adopte o rezoluţie coercitivă împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, care se confruntă de peste 16 luni cu o amplă mişcare de protest.

„Opriţi această nebunie care ameninţă unitatea Siriei, pacea şi securitatea în regiune şi în întreaga lume şi care necesită o rezoluţie urgentă şi tranşantă din partea Consiliului de Securitate în baza Articolului VII, care apără poporul sirian", insistă Consiliul Naţional Sirian (CNS), principala coaliţie a opoziţiei siriene.

Respectivul capitol prevede măsuri coercitive, de la sancţiuni economice la recurgerea la forţă, în caz de ameninţare la adresa păcii.

Peste 150 de persoane au fost ucise joi în atacul forţelor guvernamentale siriene asupra satului Treimsa, conform celui mai recent bilanţ furnizat de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite