VIDEO Siria: Violențe fără precedent în orașul Alep

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orașul Alep, devastat de explozii
Orașul Alep, devastat de explozii

Opoziția siriană susține că orașul Alep, cel mai populat din țară, este scena celor mai puternice violențe înregistrate de la începutul conflictului, în urmă cu 16 luni, transmite CNN.

Potrivit opoziției, cel puțin șase persoane au murit astăzi în luptele date la Alep între forțele guvernamentale și rebeli, iar numărul deceselor înregistrate în această dimineață la nivelul întregii țări se ridică la 48.

Rusia a avertizat astăzi că o „tragedie" ameninţă orașul Alep, apreciind totodată că nu este „realist" să se aştepte ca Executivul sirian să rămână cu braţele încrucişate în timp ce rebelii înarmaţi ocupă marile oraşe, transmite AFP.

„Suntem pe cale să convingem Guvernul (sirian) că trebuie să facă primele gesturi", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

„Dar atunci când opoziţia înarmată ocupă oraşe ca Alep, unde se pregăteşte o altă tragedie, din câte înţeleg eu (...), nu este realist să se conteze pe faptul că ei (guvernanții) vor accepta" acest lucru, a continuat Lavrov, notează Mediafax.

Armata siriană a lansat astăzi o contraofensivă asupra rebelilor la Alep, guvernele occidentale exprimându-şi îngrijorarea cu privire la posibile represalii la adresa civililor.

Rusia a respins constant acuzaţiile potrivit cărora Moscova susţine regimul lui Bashar Al-Assad, criticându-i totodată pe occidentali pentru că sunt de partea rebelilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite