Siria: Confruntări armate violente în oraşul Alep

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Confruntările armate violente s-au reluat astăzi la Alep, unde, potrivit militanților, rebeli retraşi în mai multe cartiere rezistă unei ofensive a armatei, relevă AFP.

Cel puţin patru persoane au fost ucise astăzi în Siria, potrivit unui prim bilanţ prezentat de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, după o zi de violenţe în care au fost ucise 168 de persoane - 94 de civili, 33 de rebeli şi 41 de militari.

„Confruntări violente aveau loc duminică dimineaţa, în special în cartierele Bab al-Jadid, Zahraa şi Arkuba", a anunţat organizația neguvernamentală, precizând că „au fost auzite explozii, în timp ce aviaţia survola oraşul", notează Mediafax.

Aramata siriană a lansat sâmbătă dimineața o ofensivă la Alep, bombardând cartierele controlate de către rebeli în acest oraş cu o populaţie de 2,5 milioane de locuitori, care constituie o miză crucială pentru ambele tabere.

Pe de altă parte, liderul opoziţiei siriene în exil a solicitat ţărilor „prietene" să îi înarmeze pe rebeli şi a subliniat că preşedintele Bashar al-Assad trebuie să fie judecat pentru „masacrele" comise asupra sirienilor, în contextul asaltului de la Alep.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite