Șapte refugiaţi sirieni au murit într-un naufragiu în Cipru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambarcaţiunea a lansat un semnal de salvare
Ambarcaţiunea a lansat un semnal de salvare

Şapte sirieni, dintre care doi copii, au murit în urma naufragiului unei ambarcaţiuni în largul Ciprului, a declarat Înaltul Comisariat ONU pentru refugiaţi (HCR), relatează Mediafax.

Într-un scurt comunicat, HCR s-a declarat "îngrijorat să afle de moartea pe mare a şapte sirieni aflaţi la bordul unei ambarcaţiuni de pescuit care s-a scufundat în largul coastei de nord a Ciprului la sfârşitul săptămânii trecute".

"Barca transporta patru bărbaţi, o femeie şi doi copii conform gărzii de coastă", precizează HCR.

Pe lângă refugiaţi, două alte persoane se aflau la bord, probabil contrabandiştii, conform HCR, care au putut fi arestaţi. Agenţia umanitară nu explică totuşi cum au reuşit aceste persoane să supravieţuiască naufragiului.

"Este vorba de primul caz" de naufragiu de la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al HCR, Melissa Fleming.

"Este dificil de ştiut dacă este vorba de o tendinţă", a adăugat ea.
De la începutul în martie 2011 al revoltei care s-a transformat în război civil din cauza represiunii realizată de regim, violenţele s-au soldat cu peste 25.000 de morţi, majoritatea civili, conform Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO) şi i-a determinat pe 214.000 de sirieni să fugă în statele vecine, conform HCR.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite