FOTO / VIDEO Copiii, victime ale atentatelor sinucigaşe şi violenţelor sexuale în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil moare zilnic în Afganistan, din cauza bombardamentelor, atentatelor sinucigaşe şi a luptelor agresive dintre rebelii talibani şi soldaţii internaţionali, conform unor date furnizate miercuri de Radhika Coomaraswamy, adjunctul secretarului general al ONU, scrie cotidianul Sydney Morning Herald în ediţia online.

346 de copii au fost ucişi în 2009 în conflictul din Afganistan, a declarat reprezentantul secretarului general al ONU pentru copii şi conflicte armate, la Kabul.

Potrivit Naţiunilor Unite, 131 de copii au murit în bombardamente, 22 au fost ucişi în operaţiunile forţelor speciale ale NATO, iar 128 au fost victimele insurgenţilor, în timpul asasinatelor sau atentatelor sinucigaşe.

131 de copii afgani au murit în bombardamente anul trecut

GALERIE FOTO aici.

Citiţi şi:

Trupele olandeze vor părăsi Afganistanul. Cine urmează?

Ceea ce ne preocupă în prezent este problema copiilor care sunt recrutaţi şi folosiţi pentru a lupta în armata afgană. ONU va discuta cu NATO şi armata afgană pentru a ajunge la un "protocol" prin care copiii arestaţi să fie eliberaţi şi încredinţaţi familiilor lor, a declarat Coomaraswamy.

NATO s-a apărat de mai multe ori în faţa acuzaţiilor că ucide "copii" în timpul operaţiunilor speciale, susţinând ideea că ei aveau "vârsta de a lupta" şi că militarii internaţionali acţionau în legitimă apărare.

O altă problemă gravă evocată de Coomaraswamy este cea a violenţelor sexuale comise asupra copiilor.

Insurgenţele talibanilor au câştigat teren, în ultimii trei ani, în ciuda creşterii constante a numărului de trupe internaţionale, care va ajunge la aproximativ 150.000 în vara lui 2010.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite