Proteste la Tel Aviv, contra unui posibil război cu Iranul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israel
Israel

Aproximativ o sută de manifestanţi din opoziţia israeliană de stânga au defilat, ieri seară, la Tel Aviv, contra unui posibil război care ar putea fi lansat de statul evreu împotriva Iranului, conform unui reporter AFP.

"Destul cu ocuparea (israeliană a teritoriilor palestiniene); nu unui atac împotriva Iranului", "Nu războiului!", scandau manifestanţii, care făceau parte mai ales din partidele de opoziţie Meretz şi Hadash, ce defilau de la clădirea cartierului general al Likud, partidul premierului Benjamin Netanyahu, până la sediul Ministerului Apărării.

Mai mulţi manifestanţi afişau poze cu Netanyahu şi ministrul Apărării Ehud Barak pe care era scris "piromani".

Anterior, preşedintele Shimon Peres a declarat joi că este "clar" că Israelul nu poate ataca Iranul fără ajutorul Statelor Unite, în cadrul unui interviu pentru un post de televiziune israelian.

Preşedintele israelian deţine o funcţie onorifică şi protocolară, însă are o anumită reputaţie şi se bucură de o mare popularitate.

În ultimele săptămâni şi în special în ultimele zile, presa israeliană a raportat informaţii bazate pe declaraţii ale unor responsabili aflaţi sub anonimat, conform cărora Netanyahu şi Barak sunt favorabili unui atac israelian asupra instalaţiilor nucleare iraniene în următoarele săptămâni.

Singura putere nucleară - neoficială - a regiunii, Israelul consideră că existenţa sa va fi ameninţată dacă Teheranul va obţine bomba atomică.

Iranul neagă că programul său nuclear are scopuri militare, aşa cum îl acuză Occidentul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite