Preşedintele Afganistanului plânge pentru fiul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderului afgan, Hamid Karzai, i-au dat lacrimile în mijlocul unui discurs despre problemele cu care se confrunta ţara sa. Într-un discurs difuzat de postul naţional de televiziune din Afganistan, preşedintele de la Kabul a declarat că războiul ar putea să-l oblige pe fiul său în vârstă de trei ani să plece din ţară.

„Vă jur, că simt durerea voastră. Mi-e frică. Pentru Dumnezeu, puneţi capăt războiului! Nu vreau ca fiul meu Mirwais să fie înstrăinat, nu vreau asta. Vreau să meargă la şcoală aici, să devină medic“,  a spus Karzai. Discursul care a făcut înconjurul televiziunilor străine a fost ţinut la un liceu din Kabul cu ocazia zilei alfabetizării. În Afganistan procentul analfabeţilor depăşeşte 80 la sută din populaţie.

Discursul lui Karzai înecat în lacrimi dă apă la moară celor care l-au crezut pe jurnalistului american Bob Woodward, care susţine că liderul de la Kabul este maniaco-depresiv. Ziaristul a relatat în cartea „Războaiele lui Obama“, bazându-se pe povestirile ambasadorului american la Kabul, Karl Eikenberry, că preşedintele Karzai  ia medicamente. Citând surse din cadrul serviciilor de informaţii americane, autorul afirmă că Hamid Karzai este maniaco-depresiv.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei afgane a infirmat această informaţie spunând că liderul afgan este perfect sănătos. Pe de altă parte, o stare labilă este extrem de aproape de înţeles în cazul lui Hamid Karzai. Comunitatea internaţională face presiuni imense asupra lui din cauza rezultatelor slabe în lupta anticorupţie din Afganistan, în care sunt implicaţi apropiaţi ai preşedintelui ba chiar şi membri ai familiei sale. Procurorii federali din New York au iniţiat zilele trecute o anchetă penală care îl vizează pe unul dintre fraţii lui Hamid Karzai, acuzat de evaziune fiscală şi extorsiune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite