Preşedintele Yemenului transportat de urgenţă în Arabia Saudită. Puterea a fost transferată vicepreşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ali Abdullah Saleh, preşedintele Yemenului, a fost transportat cu avionul, duminică dimineaţă, în Arabia Saudită pentru a urma "un tratament medical", la doar o zi după ce a fost rănit în urma unor atacuri asupra locuinţei sale din Sanaa. Responsabilităţile sale au fost trecute în seama vicepreşedintelui yemenit Abed Rabbo Mansour Hadi, potrivit CNN.

Surse anonime din interiorul Guvernului din Yemen au declarat că preşedintele Saleh este grav rănit, o schijă din proiectil i-a ajuns aproape de inimă, iar corpul îi este acoperit cu arsuri de gradul II.

Decizia ca oficialul să fie transferat la o clinică din Riyadh, capitala Arabiei Saudite, a venit după ce personalul lui Saleh s-a consultat cu o echipă medicală din Germania. Imediat după ce preşedintele a ajuns la destinaţie, un avion i-a transportat şi familia pentru a-i fi alături.

Atacul de vineri asupra locuinţei preşedintelui din Yemen a fost atribuit liderului tribului Hashed, şeicul Sadek al-Ahmar, aflat în conflict cu forţele guvernamentale într-un cartier din Sanaa.

Peste 350 de persoane au fost ucise de la izbucnirea revoltei, în ianuarie. Dintre aceştia, 135 şi-au pierdut viaţa doar în ultimele zece zile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite