Ahmadinejad : "Sancţiunile împotriva Iranului marchează sfârşitul Consiliului de Securitate al ONU "

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a criticat Consiliul de Securitate al ONU, despre care a spus că este "un instrument de opresiune" în mâinile marilor puteri, transmite YnetNews.

Într-un interviu acordat televiziunii iraniene, liderul iranian a spus, după votarea noilor sancţiuni împotriva Iranului din cauza programului său nuclear că "după această rezoluţie, Consiliul de Securitate al ONU şi-a pierdut credibilitatea, transformându-se într-un instrument de opresiune în mâinile marilor puteri".

"Acest moment marchează sfârşitul Consiliului de Securitate", a mai spus el, adăugând că cei cinci membri permanenţi ai Consiliului, SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie, "vor să-şi păstreze monopolul nuclear şi să-şi apere interesele".

Ahmadinejad a profitat de ocazie şi a condamnat atacul Israelului asupra Flotilei Libertăţii, spunând că atunci când "o flotilă cu ajutoare este atacată în ape internaţionale, Consiliul nu reacţionează, dar în acelaşi moment votează o rezoluţie împotriva noatră".

Miercuri, Consiliul de Securitate a votat, cu o majoritate covârşitoare, în favoarea unor noi sancţiuni împotriva Iranului. Doar Turcia şi Brazilia au votat împotriva rezoluţiei, în timp ce Liban s-a abţinut.

"Consiliul de Securitate al ONU votează împotriva unei ţări care vrea doar să urmeze calea tehnologiei nucleare paşnice, dar nu poate să oprească o ţară (Israel - n.r.) din a bloca nave de ajutor trimise oamenilor din Fâşia Gaza", a adăugat liderul iranian.

Iranul este suspectat că încearcă să se doteze cu arma atomică sub acoperirea programului civil, motiv pentru care a fost sancţionat de trei ori în trecut, însă preşedintele iranian a afirmat despre noua rezoluţie că nu are nicio valoare şi nu va avea niciun efect împotriva Iranului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite