Poliţişti irakieni, puşi sub acuzare pentru că au linşat un terorist sinucigaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi poliţişti irakieni care au linşat un bărbat ce se pregătea să se arunce în aer într-o secţie de poliţie, vor fi acuzaţi pentru încălcarea drepturilor omului guvernul de la Bagdad. Incidentul, petrecut pe 28 februarie 2007, a fost înregistrat de o cameră video, iar imaginile au fost difuzate în cadrul fiecărui buletin de ştiri, potrivit AFP.

În imaginile violente, poliţiştii pot fi observaţi cum sar cu picioarele pe capul bărbatului şi îi lovesc corpul, după care ofiţerii dansează şi trag focuri de armă.

Planul teroristului, un algerian ce avea sticle de benzină şi clor, a fost dejucat în momentul în care încerca să atace secţia de poliţie din centrul Bagdadului, fiind blocat de o maşină de poliţie care pleca.

"Ofiţerii au deschis focul şi l-au rănit pe terorist, înainte ca alţi insurgenţi să lanseze un al doilea atac împotriva poliţiştilor", a declarat un ofiţer de poliţie.

O parte din cele 24 de sticle de combustibil au explodat, provocand mai multe victime. Cu exceptia atacatorului care a murit, toţi ceilalţi insurgenţi au reuşit să scape.

În semn de răzbunare, ofiţerii care au supravieţuit atacului au lovit obsesiv corpul algerianului. Nu este clar însă, din imaginile difuzate, dacă atacatorul era sau nu mort în momentul în care ofiţerii l-au atacat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite