Palestinienii vor să-şi retagă muncitorii de pe coloniile evreieşti din Cisiordania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Coloniştii evrei din Hebron nici nu vor să audă de evacuare
Coloniştii evrei din Hebron nici nu vor să audă de evacuare

Guvernul palestinian din Cisiordania intenţionează să creeze un fond în valoare de 50 milioane de dolari pentru a ajuta muncitorii palestinieni să nu mai lucreze în coloniile israeliene până la sfârşitul anului, a anunţat joi ministrul muncii, transmite AP.

Israelul a denunţat acţiunea palestinienilor reclamând că dăunează eforturilor de reluare a păcii, mediate de SUA, şi a cerut guvernului să se răzbune prin impunerea unor sancţiuni economice.

Potrivit AP, chiar în rândul palestinienilor, interdicţia de a munci în coloniile evreieşti va fi o chestiune dificilă, având în vedere că rata şomajului rămâne ridicată în Palestina.

Palestinieni sunt, de asemenea, încurajaţi să nu mai cumpere bunuri create în aşezările israeliene.

Prim-ministrul palestinian Salam Fayyad a încujarat iniţiativa, însoţind mii de voluntari într-o campanie door-to-door pentru a încuraja oamenii să participe la boicot.

Liderii palestinieni sunt de părere că aceştia ar trebui să ofere un exemplu dacă se aşteaptă ca lumea să adopte o poziţie cu privire la coloniile evereieşti, una din problemele cele mai dificile în conflictul din Orientul Mijlociu.

Enclavele au fost construite pe teritoriul Israelului cucerit în războiul din 1967, iar în prezent, o jumătate de milion de israelieni locuiesc acolo.

Israelul s-a retras din Fâşia Gaza, în 2005, distrugând aproape toate construcţiile din zonă.

Pe plan internaţional, aşezările sunt considerate ilegale. Dar, Israelul a refuzat să se conformeze cerinţelor pentru îngheţarea totală a construcţiilor în Cisiordania.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite