FOTO/VIDEO Zeci de morţi în urma unui dublu atentat sinucigaş într-un templu din Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dublu atentat sinucigaş a avut loc la intrarea într-un templu din districtul Dera Ghazi Khan, aflat centrul Pakistanului. Zeci de persoane au murit iar cel puţin o sută au fost rănite, în atacul declanşat cu ocazia festivalului anual Pir Mangho Urs.

UPDATE Bilanţul dublului atentat sinucigaş comis duminică la un templu plin de credincioşi, în centrul Pakistanului, a ajuns la 50 de morţi, a anunţat luni un oficial din cadrul unui spital.

UPDATE Numărul deceselor survenite în urma atentatului din Pakistan a ajuns la 49, iar peste 100 de persoane au fost rănite, informează DawnNews.

Tabilanii plănuiau să producă trei deflagraţii, însă poliţia pakistaneză a reuşit să intervină înainte ca al treilea atentator sinucigaş să detoneze ultima bombă.

Unul dintre rebeli, Ehsanullah Ehsan, a declarat că atacul a fost săvârşit în semn de răzbunare faţă de ofensivele guvernului împotriva militanţilor din nord-vestul Pakistanului, informează BBC News.

image

În templul templul din Dera Ghazi Khan s-au reunite duminică sute de persoane pentru a sărbători festivalului anual Pir Mangho Urs.

Atacul i-a vizat pe pelerinii veniţi să se reculeagă în faţa mormântului lui Ahmed Sultan, sfânt sufit din secolul al XIII-lea, cunoscut şi sub numele de Sakhi Sarwar. În zonă talibanii desfăşoară o activitate intensă.

***

"Doi atentatori sinucigaşi au detonat explozibilii pe care îi aveau asupra lor, în momentul în care poliţia a încercat să-i împiedice să intre" în templu, a declarat un reprezentant al poliţiei locale.

Potrivit Mediafax, autorităţile au anunţat iniţial  că o explozie produsă în exteriorul templului a provocat moartea a şase sau şapte persoane şi rănirea altor 30 - 50 de persoane.

image
image
image

FOTO: Reuters

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite