Opt morţi în atacuri în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacuri contra poliţiştilor, unui consilier municipal şi unei moschei şiite au făcut vineri opt morţi şi zeci de răniţi în Irak, potrivit responsabililor, informează AFP.

"Trei poliţişti au fost ucişi şi doi răniţi de o bombă ce a vizat patrula lor la Al-Muqdadiyah în această dimineaţă", a declarat, sub acoperirea anonimatului, un locotenent-colonel de poliţie din acest oraş situat în provincia instabilă Diyala.

Doctorul Ahmed Ibrahim, medic la principalul spital al centrului administrativ vecin Baqouba, la 60 km nord de Bagdad, a confirmat acest bilanţ, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, la periferia oraşului Mosul /nord/, un atac-sinucigaş cu maşină-capcană contra unei moschei şiite a făcut doi morţi şi patruzeci de răniţi, au anunţat locotenentul de poliţie Salim Metta şi Salam Bahnam, ataşat la spitalul general din Mosul.

Bărbaţi înarmaţi au atacat de asemenea un post de control al poliţiei la Ghazaliyah, o suburbie din vestul Bagdadului, omorând doi poliţişti şi rănind alte trei persoane, au declarat un responsabil din Ministerul de Interne şi o sursă medicală.

La ieşirea din Haditha, în provincia Anbar, la nord-vest de capitala irakiană, consilierul municipal Nabil Shakir a fost ucis şi doi dintre fraţii săi răniţi de focuri trase asupra maşinii lor, au declarat un locotenent-colonel de poliţie şi un medic, doctorul Omar Adil, de la spitalul oraşului.

Aceste noi violenţe ridică la 107 numărul de persoane ucise în august în Irak, dintre care 57 de membri ai forţelor de securitate, potrivit unui bilanţ al AFP pe baza evaluărilor unor surse medicale şi din securitate.

Deşi violenţa a scăzut în mod semnificativ faţă de anii sângeroşi 2006-2007, ea rămâne încă foarte frecventă în Irak.

În luna iulie, 325 de persoane au fost ucise în ţară potrivit autorităţilor. Aceasta a fost luna cea mai sângeroasă după august 2010.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite