Război în Libia: Oficial libian: "Au fost răniţi civili în timpul intervenţiei barbare a trupelor internaţionale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mohamed Abu Al-Quasim al-Zwai, un înalt oficial de la Tripoli a calificat intervenţia militară a forţelor internaţionale drept " o acţiune barbară împotriva poporului libian", care vine "după ce noi am anunţat încetarea focului şi dezarmarea miliţiei".

"Mulţi civili au fost răniţi ca urmare a agresiunii din această seară. Ambulanţele noastre fac tot ce pot pentru a salva civilii", a mai declarat al-Zwai.

Acesta a amintit de anunţul făcut de forţele guvernamentale joi, prin care declarau încetarea focului până duminică pentru a oferi rebelilor oportunitatea de a se preda.

"Forţele guvernamentale au oprit orice agresiune faţă de miliţiile rebele, în plus Libia a cerut prezenta observatorilor internaţionali pentru a se convinge că am sistat orice agresiune împotriva protestatarilor", a declarat acesta.

"Noi nu vom fi învinşi", aceasta a fost mesajul de final lansat de reprezentantul guvernului libian. 

Potrivit televiziunii publice libiene, care citează un purtător de cuvânt al armatei libiene, ţintele atacurilor forţelor internaţionale au fost "obiective civile" în oraşele de pe coasta libiană Tripoli, Misrata, Zouara şi Benghazi.

Printre aceste ţinte - afirmă televiziunea libiană - a fost lovit spitalul de la Bir Osta Miled, situat la 17 km est de Tripoli.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite