O rachetă lansată din Siria a explodat pe platoul Golan, ocupat de Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O rachetă lansată în timpul luptelor dintre opozanţii rebeli şi forţele armate siriene a explodat, miercuri, fără a se solda cu victime, pe platoul Golan, ocupat de Israel, a anunţat armata israeliană, citată de AFP.

"În cursul dimineţii, o rachetă lansată în timpul luptelor din interiorul Siriei a explodat pe platoul Golan, fără a provoca victime sau pagube", a afirmat pentru AFP un purtător de cuvânt din cadrul armatei.

Marţi, obuze de mortiere au fost lansate de pe teritoriul sirian către Golan. Conform armatei israeliene, aceste obuze vizau "sate situate în Siria, în cadrul unui conflict în curs", scrie Mediafax.

Conform Observatorului sirian al Drepturilor Omului (OSDO), cel puţin cinci soldaţi şi doi rebeli au fost ucişi în urma unui recent atac al insurgenţilor împotriva barajelor armatei siriene din satele aflate în zona platoului Golan neocupată de Israel.

Platoul Golan a fost capturat de Israel de la Siria în timpul războiului din iunie 1967 apoi anexat unilateral de statul evreu în 1981.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite