O rachetă lansată din Fâşia Gaza a omorât un muncitor în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la locul aterizării rachetei
Imagine de la locul aterizării rachetei

O rachetă lansată din Fâşia Gaza de către militanţi a aterizat în Israel, într-un sat de la graniţă, omorând un muncitor. Acesta este primul incident de acest fel de la ofensiva masivă israeliană împotriva Hamas, petrecută cu mai bine de un an în urmă, scrie Associated Press.

Lansarea a sfidat o interdicţie din partea Hamas în legătură cu astfel de atacuri şi pune accent pe rivalitatea dintre grupurile militante islamice. Incidentul pune în umbră eforturile de pace palestianinao-israeliene.

Marii mediatori ai conflictului din Orientul Mijlociu, Hillary Clinton (secretar de stat SUA), Catherine Ashton (înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Extern) şi Ban Ki-moon (secretarul general ONU) aveau programată o întâlnire la Moscova pentru a discuta pe această temă.

Ashton a vizitat Fâşia Gaza joi, aceasta fiind prima vizită a unui diplomat important în teritoriul blocat de mai bine de un an. La jumătate de oră după ajungerea convoiului înaltului reprezentant UE în zonă a fost lansată racheta, care a aterizat într-o seră şi a omorât un muncitor thailandez.

"Israelul nu va permite terorismul şi continuarea atacurilor din partea teroriştilor palestinieni avându-i ca ţintă pe israelieni", a spus Danny Ayalon, oficial al Ministerului de Externe israelian în timpul unui tur la locul aterizării rachetei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite