Netanyahu insistă asupra recunoaşterii Israelului ca stat al poporului evreu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul israelian Benjamin Netanyahu în cadrul întâlnirii Cabinetului
Premierul israelian Benjamin Netanyahu în cadrul întâlnirii Cabinetului

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a cerut palestinienilor să recunoască Israelul ca "stat al poporului evreu", vorbind despre "două state pentru două popoare", ca parte a unei soluţii la conflictul israeliano - palestinian.

"Noi spunem că soluţia o reprezintă două state pentru două popoare, adică un stat naţional evreiesc şi un stat naţional palestinian. Un acord de pace se bazează, în primul rând, pe recunoaşterea  Israelului ca stat naţional al poporului evreu", le-a spus Netanyahu miniştrilor adunaţi la şedinţa de guvern săptămânală.

Netanyahu urmează să se întânească, marti, cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniane, Mahmoud Abbas, pentru o nouă rundă de discuţii privind obţinerea păcii în Orientul Mijlociu, potrivit Xinhua. Cei doi au mai avut o întâlnire privată, la Washington, după o întâlnire trilaterală, cu secretarul de Stat Hillary Clinton, în care au reiterat obiectivul comun, al celor două state pentru două popoare.

În ciuda speranţelor lui Netanyahu, palestinienii nu se arată prea încântaţi de propunere. "Israelul îşi poate spune cum doreşte. Noi nu trebuie să recunoaştem aceste definiţii", a declarat Abbas săptămâna trecută.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite