Netanyahu: Israelul va desfăşura forţe la frontierele viitorului stat palestinian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu

Premierul Benjamin Netanyahu s-a referit pentru prima oară în public la posibilitatea staţionării de forţe israeliene la frontiera de est a viitorului stat palestinian independent pentru a combate contrabanda cu arme, relatează postul de televiziune Al Jazeera, citat de Agerpres.

Într-un discurs ţinut la conferinţa ambasadorilor israelieni, Netanyahu a subliniat că Israelul trebuie să rezolve în mod eficient chestiunea demilitarizării statului palestinian prin oprirea intrării ilegale de arme în primul rând la frontiera de est a statului palestinian.

O asemenea evoluţie ar putea fi prevenită doar prin staţionarea unor forţe israeliene credibile la frontierele palestiniene.

Netanyahu va dezbate astăzi cu preşedintele Mubarak relansarea procesului de pace
    
Premierul Benjamin Netanyahu va efectua astăzi o vizită în Egipt însoţit de ministrul israelian al industriei şi comerţului, Benjamin ben Eliezer pentru a dezbate cu preşedintele egiptean Hosni Mubarak promovarea procesului de pace în Orientul Mijlociu, relatează postul de radio Vocea Israelului.

Ieri, Netanyahu a declarat că a sosit timpul pentru relansarea procesului de pace subliniind că s-au terminat pretextele pentru a nu o face şi a sosit vremea faptelor.

Potrivit lui Netanyahu, Israelul a făcut numeroase concesii şi gesturi de bunăvoinţă faţă de palestinieni în timp ce aceştia nu acceptă reluarea negocierilor fără precondiţii.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite