Nave de război americane în Marea Roşie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Submarinul american Annapolis şi distrugătorul USS Momsen au traversat Canalul Suez şi au intrat în Marea Roşie , a anunţat site-ul egiptean Alamat.

În timpul trecerii navelor militare americane, administraţia egipteană a canalului a luat măsuri extraordinare de securitate, intrerupând traficul feriboturilor dar şi circulaţia autovehiculelor pe podul de peste canal.

Destinaţia celor două nave nu a fost anunţată, dar intrarea lor în Marea Roşie coincide cu creşterea tensiunilor între Washington şi Teheran care ameninţă că închide în mod unilateral strâmtoarea Ormuz ca urmarea a embargoului petrolier impus de SUA şi UE Iranului, notează Ria Novosti.

Marina americană mai are în Golful Persic un număr important de nave, inclusiv portavioanele Carl Vinson şi Abraham Lincon. Un alt portavion, USS Enteprise, este aşteptat în regiune în martie.

„Washington Post" scrie că marina americană intenţionează să amplaseze, în primăvară, o bază flotantă pentru a găzdui comandourile din Orientul Mijlociu din cauza intensificării tensiunilor cu Iranul şi a luptelor din Yemen.

Citând documente a căror origine nu o precizează, cotidianul american susţine că US Navy este pe cale să dezarmeze o navă de război pentru a o transforma în bază flotantă pentru comandourile sale, iar aceasta la cererea comandamentului strategic american.

Supranumită neoficial „vaporul mamă", baza va putea să găzduiască mici vedete rapide şi elicoptere folosite de obicei de Navy SEALS, forţele speciale ale Marinei americane, precizează publicaţia.

Forţele speciale sunt în centrul strategiei preşedintelui Barack Obama pentru a reduce şi a face mai eficientă armata pe fondul reducerilor bugetului Apărării.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite