Moammar Gadhafi către refugiaţii palestinieni: "Trebuie să mărşăluiţi spre Palestina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul libian Moammar Gadhafi le-a cerut, duminică seara, refugiaţilor palestinieni să se inspire din "mişcarea revoluţionară arabă" şi să mărşăluiască spre teritoriile palestiniene, relatează AFP.

"În contextul mişcării revoluţionare arabe populare, refugiaţii palestinieni (...) trebuie să mărşăluiască spre Palestina, împreună cu familiile lor", a declarat Gadhafi în faţa a mii de suţinători, cu ocazia sărbătorii naşterii profetului Mahomed.

"Nu este un apel la război", a declarat el, făcând apel la refugiaţii palestinieni din Liban, Siria, Iordania şi Libia să se îndrepte către "frontierele palestiniene cu ramuri de măslin în mână, în semn de pace".

"Dacă sunt respinşi de inamic (Israel), să îşi aşeze tabăra la frontiere. Trebuie să creezi problema, pentru ca lumea să se pună în mişcare", a adăugat liderul libian.

Îmbrăcat cu o abaya tradiţională de culoare maron, Gadhafi a criticat ţările musulmane şi arabe care au relaţii cu Israelul, calificându-le drept "vândute", "necredincioase" sau "laşe".

Colonelul Kadhafi, şef al Comandamentului Popular Islamic Internaţional, o organizaţie pe care a creat-o personal în 1991, a condus rugăciunea în faţa a mii de susţinători, lideri africani de triburi, dar şi demnitari musulmani din mai multe ţări, pe un teren viran de lângă Tripoli.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite