Mii de pakistanezi au protestat faţă de filmul "Inocenţa musulmanilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel puţin 5.000 de persoane s-au reunit duminică la Karachi, în sudul Pakistanului
Cel puţin 5.000 de persoane s-au reunit duminică la Karachi, în sudul Pakistanului

Cel puţin 5.000 de persoane s-au reunit duminică la Karachi, în sudul Pakistanului, unde au protestat faţă de filmul islamofob "Inocenţa musulmanilor" turnat în Statele Unite şi față de caricaturile cu profetul Mahomed publicate de o revistă satirică franceză, au anunţat poliţia şi martori, relatează AFP.

Poliţia şi-a consolidat dispozitivul de securitate, iar forţe paramilitare au fost mobilizate în vederea reuniunii, organizată de către gruparea extremistă sunnită Ahle Sunnat wa Al-Jamaat.

"Decapitarea este singura pedeapsă (posibilă) pentru blasfemie", proclama un mesaj scris pe o pancartă, în timp ce pe banderole se puteau citi mesaje care cereau închiderea "tuturor reprezentanţelor diplomatice franceze şi americane din Pakistan". "Suntem pregătiţi să ne sacrificăm vieţile pentru onoarea profetului Mohamed", scandau manifestanţii, potrivit Mediafax.

Aproximativ 5.000 de persoane au participat la manifestaţie, a anunţat un oficial din cadrul poliţiei, Amir Lodhi. Organizatorii au oferit asigurări că manifestanţii nu vor porni în marş în direcţia Consulatului american, potrivit acestuia.

Protestatarii s-au dispersat fără incidente, potrivit unui jurnalist AFP.

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise şi alte 229 rănite în cadrul unor manifestaţii la care au participat peste 45.000 de persoane, la 21 septembrie, în toată ţara, care au degenerat în confruntări cu poliţia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite