Mărturia unui terorist sinucigaş: "M-am gândit că o să simt puţină durere, dar apoi o sa ajung în Rai"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent pakistanez a povestit cum a fost convins de talibani să devină un atentator sinucigaş, primind asigurări că astfel va ajunge în paradis.

Umar Fidai în vârstă de 14 ani şi un alt elev, au fost în spatele unui atac terorist produs la începutul acestei luni. Fidai a supravieţuit deoarece vesta sa nu a detonat bomba aşa cum fusese programată, însă şi-a pierdut un braţ şi încă se află în pericol de a-şi pierde şi viaţa din cauza multiplelor răni.

Aflat acum în stare de arest, el recunoaşte că a făcut o greşeală teribilă şi îşi cere iertare pentru intenţia sa, din cauza căreia a şi fost renegat de familie, scrie Daily Mail.

El a povestit cum, timp de cinci luni, a fost instruit de talibani să tragă cu arma, să folosească o grenadă şi, în cele din urmă, cum să devină terorist. I s-a spus că va merge în Afghanistan să-i omoare pe cei păcătoşi, când, de fapt, cei doi tineri au fost duşi în Pakistan, primind ordinul de a arunca în aer un loc de rugăciune.

"Planul era ca Ismail să se arunce în aer lângă locul sfânt, iar eu urma să aştept să vină ambulanţele şi să mă detonez lângă ele", a povestit Umar, adăugând că nu a ezitat nicio clipă. "Mă gândeam numai la faptul că trebuie să mă arunc în aer lângă mulţi oameni. Când am crezut eu că este timpul potrivit, a fost un moment de fericire pentru mine. M-am gândit că va fi puţină durere, dar că apoi voi ajunge în rai", a povestit Umar.

Însă chiar şi atunci când explozibilul nu a fost detonat, tânărul pakistanez a încercat tot posibilul să-şi ducă planul la îndeplinire, încercând să scoată o grenadă din buzunar. "Ni s-a spus că în cazul în care vesta nu explodează, ar trebui să ne omorâm cu grenada. Erau trei poliţişti în apropierea mea şi m-am gândit că dacă îi omor, o să ajung în rai oricum."

Când se pregătea să scoată cuiul de la grenadă, un poliţist l-a împuşcat în mână. El spune că atunci când doctorii au încercat să-l ajute, şi-a dat seama că a făcut o greşeală îngrozitoare.

Umar a fost recrutat când mergea la şcoală, de către talibani perseverenţi, care l-au convins că studiul este inutil şi că uciderea necredincioşilor este o cale spre paradis.

"Talibanii se rugau tot timpul şi citeau Coranul, aşa că am crezut că sunt oameni buni. Inima mi-a spus să merg şi să mă antrenez cu ei ", a spus el.

Umar se află acum în stare gravă şi chiar dacă supravieţuieşte talibanii vor veni să-l omoare pentru că nu şi-a finalizat misiunea, crede el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite