Liderul iranian: Atacurile de la 11 septembrie au fost exagerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a declarat, sâmbătă, că atacurile de la 11 septembrie 2001 au fost exagerate într-o campanie de calomnii a Statelor Unite, informează Reuters.

El susţine că atacurile asupra World Trade Center au fost invocate drept scuză pentru ca Statele Unite să poată invada Afganistanul şi Irakul. În cadrul unei conferinţe susţinute la Teheran, Ahmadinejad a afirmat că nu există nicio dovadă care să ateste că numărul vehiculat al persoanelor decedate în urma atacurilor a fost şi cel real.

"Care a fost povestea de la 9 septembrie? Timp de cinci - şase zile, cu ajutorul presei, ei au creat şi pregătit opinia publică astfel încât toată lumea să considere normal atacul aupra Afganistanului şi Irakului. Au anunţat că 3.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma atacurilor, dar nu există documente în care numele acestora să fie publicate. Poate că aţi văzut voi, dar eu nu", a spus liderul iranian.

Conform lui  Mahmoud Ahmadinejad, niciun sionist nu a fost ucis în cadrul atacurilor, întrucât "cu o zi înainte li s-a spus să nu meargă la muncă".

Cunoscut pentru declaraţiile sale anti-americane şi anti-israeliane, Ahmadinejad a caracterizat, din nou, Holocaustul drept "o mare minciună", creată pentru a justifica crearea Israelului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite