Kandahar, următoarea ţintă pentru defensiva internaţională în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţii afgani patrulează în Kandahar
Soldaţii afgani patrulează în Kandahar

Provincia Kandahar, locul de origine al talibanilor din sudul Afganistanului, ar putea fi ţinta unei următoare ofensive după încheierea cekei de la Marjah, din Helmandul vecin, a declarat comandantul forţelor internaţionale Stanley McChrystal pentru publicaţia britanică The Guardian.

Vom merge în locurile unde părţi importante din populaţie se află în pericol, iar Kandahar este în mod clar foarte foarte important, nu numai pentru sudul ţării, ci pentru întreaga naţiune, a afirmat generalul american, comandantul-şef al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate ale NATO şi al forţelor americane, citat de publicaţia britanică în ediţia de luni.

Pe de altă parte, nu este singura zonă vizată de forţele internaţionale, a adăugat el.

Aproximativ 15.000 de soldaţi afgani şi forţe internaţionale sunt angajate de opt zile într-o ofensivă de proporţii la Marjah şi în împrejurimi - unul dintre bastioanele talibanilor din provincia Helmand.

Forţele aliate au reuşit să preia controlul asupra oraşului de aproximativ 80.000 de locuitori, în opt zile, însă se confruntau luni, în împrejurimile acestuia, cu nenumărate dispozitive explozibile artizanale şi cu tiruri sporadice ale lunetiştilor insurgenţi.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite