Iranul nu renunţă: În 2011 începe construirea unei noi uzine de îmbogăţire a uraniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iranul a anunţat că în primul semestru al anului viitor va începe construcţia unei noi instalaţii pentru îmbogăţirea uraniului, în ciuda ultimei rezoluţii ONU care se opune politicii nucleare a Teheranului, relatează AFP.

"Am finalizat operaţiunea de localizare a uzine de îmbogăţire" a uraniului a declarat Ali Akbar Salehi, directorul Organizaţiei Iraniene pentru Energie Atomică (OIEA).

Oficialul iranian a adăugat că "înainte de sfârşitul anului iranian (20 martie 2011) sau la începutul anului următor va începe construcţia uneia dintre aceste uzine".

Noua construcţie ar fi cea de-a treia instalaţie de îmbogăţire a uraniului, după centrala de la Natanz (centru), unde au fost deja instalate 8.500 de sisteme de centrifugare, şi cea de la Fordoo (sud de Teheran), aflată în prezent în construcţie.

Anunţul Teheranului vine la circa două luni după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat o nouă rezoluţie, însoţită de sancţiuni economice, împotriva politicii nucleare a Iranului. ONU a cerut Teheranului să-şi suspende activităţile de îmbogăţire a uraniului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite