Irakul acuză SUA că au furat 17 miliarde de dolari, bani alocaţi pentru reconstrucţia ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

17 miliarde de dolari au dispărut după invazia americană din 2003. Autorităţile de la Bagdad susţin că banii provenind din vânzarea petrolului irakian au fost furaţi de către SUA şi cer Organizaţiei Naţiunilor Unite să le dea o mână de ajutor în recuperarea lor.

"Totul indică faptul că autorităţile americane au furat banii poporului irakian, bani alocaţi pentru reconstrucţia ţării. Suma totată se ridică la circa 17 miliarde de dolari", se arată într-o scrisoare trimisă de Comisia de Integritate din cadrul Parlamentului irakian Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU)

Comitetul a numit dispariţia banilor drept o "crimă financiară", dar a adăugat că Irakul a fost împiedicat să acuze direct SUA de către Consiliul de Securitate.

Banii provenind din vânzarea petrolului irakian trebuiau să asigure plata salariilor funcţionarilor statului, pensiile şi să finanţeze câteva proiecte de reconstrucţie.

În iulie anul trecut, un raport de audit al Inspectorului General pentru Reconstrucţia Irakului scotea la vedere faptul că Ministerul American al Apărării nu putea justifica dispariţia a 8,7 miliarde de dolari din banii rezultaţi din vânzarea petrolului irakian.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite