Irak: Luare de ostatici în biserică, încheiată cu 19 morţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 120 de persone au fost ţinute ostatice într-o biserică din Irak, de mai mulţi militanţi islamişti, timp de aproape patru ore, până la intervenţia forţelor de securitate, operaţiune care s-a sfârşit cu moartea a 19 oameni.

Oficialii de la securitate au declarat că militanţii, care ar fi avut legătură cu organizaţia al-Qaeda în Irak, cereau la telefon, autorităţilor irakiene, eliberarea din închisoare a femeilor-insurgent, când forţele de securitate au pătruns în clădire.

 Problemele au început când militanţii au atacat o casă de schimb irakiană. Urmăriţi fiind de poliţie, insurgenţii s-au refugiat în biserica “Our Lady of Deliverance”, unul dintre principalele locuri de cult din Bagdad. Cei din biserică participau la slujbă, atunci când înăuntru au pătruns bărbaţii înarmaţi.

 Un purtător de cuvânt al armatei americane, Eric Bloom, a declarat că 19 persoane au murit în timpul operaţiunii de salvare: şapte ostatici, şapte trupe de securitate irakiene şi cinci militanţi. Alte 30 de persoane, printre care un preot şi o călugăriţă, au fost rănite. Bloom a precizat că atacatorii purtau veste cu explozibil şi erau înarmaţi cu grenade.

 Ministrul irakian de apărare a declarat că “teroriştii plănuiau să omoare cât mai mulţi ostatici”, potrivit The Washington Post.

 Un mesaj postat, duminică seară, pe un site militant deţinut de "Statul islamic din Irak", a revendicat atacul. Grupul, care are legături cu al-Qaeda din Irak, a spus că va “extermina creştinii din Irak” dacă femeile musulmane nu sunt eliberate în decursul a 48 de ore.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite