Genocid în Libia? 84 de morţi, 500 de răniţi, spun rapoartele / "Oamenii mor pe străzi, unde sunt Naţiunile Unite, unde este Obama, unde e restul lumii?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 84 de oameni au murit în Libia în ultimele trei zile în încercarea de a-l demite pe cel mai vechi lider al lumii arabe, Muammar Gaddafi, aflat la putere din 1969, a anunţat Human Rights Watch

Revoltele pentru îndepărtare de la putere a lui Gaddafi, preşedinte timp de peste 40 de ani, au avut loc în special în zonele sărace ale ţării, cele estice. În oraşul Benghazi au murit 35 de oameni, în Beyida alţi 23. Numărul răniţilor trece de 500. Un inginer din Benghazi a spus că în oraş a fost un "masacru, potrivit AFP.

"Unde sunt Naţiunile Unite, unde este Obama, unde este restul lumii, oamenii mor pe străzi", a spus acesta

Se pare că trupele formate din miliţii armate şi forţe de elită demonstranţii au deschis focul împotriva manifestanţilor. Printre ele s-ar afla şi "Brigada Khamis", condusă de fiul cel mai mic al lui Gaddafi. Trupa se pare că este "cel mai bine antrenată şi echipată din armata Libiei".

"Forţele de securitate ale lui Muammar Kadhafi trag asupa cetăţenilor ", a declarat Joe Stork, director-adjunct pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord al Human Rights Watch. "Această creştere alarmantă a bilanţului şi natura rănilor constatate par să sugereze că forţele de securitate au primit autorizaţia de a folosi forţa letală împotriva manifestanţilor neînarmaţi", a afirmat Malcolm Smart, director al Amnesty International pentru Orientul Mijlociu şi Africa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite