Gaddafi către Occident: Atacaţi-ne şi ne unim cu al-Qaida

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul libian a exclus marţi orice negociere cu rebelii anti-guvernamentali, pe care i-a descris ca "terorişti având legături cu Osama bin Laden", dar a avertizat că dacă Vestul va ataca Libia îşi va alia forţele cu al - Qaida "într-un război sfânt".

Afirmaţiile au fost făcute într-un interviu pentru cotidianul milanez "Il Giornale". Întrebat dacă nu se teme să ajungă ca fostul lider irakian Saddam Hussein, care a fost răsturnat de la putere în urma invaziei conduse de SUA şi apoi a fost spânzurat pentru crime de război, Gaddafi a spus: "Nu, războiul nostru este împotriva al-Qaida".

Cu toate acestea, "dacă ei (Occidentul) se vor comporta cu noi aşa cum au făcut în Irak, Libia va părăsi alianţa internaţională împotriva terorismului". "Ne vom alia atunci cu al-Qaida şi vom declara un război Sfânt", a mai spus Gaddafi.

Anterior, el a mai spus că membrii Consiliul Naţional de Tranziţie "sunt ca şi ostatici" ai al-Qaida şi a avertizat că nu este posibil niciun dialog cu ei.

"Ei (rebelii) nu au nici o speranţă. Cauza lor este pierdută. Ele au doar două posibilităţi: Să se predea sau să fugă", a declarat Gaddafi.

Tot marţi, liderul libian Muammar Gaddafi a declarat că "prietenul lui", preşedintele francez Nicolas Sarkozy, este "nebun". "Acesta este prietenul meu, dar cred că a înnebunit. El suferă de o boală psihică. Asta spune anturajul său. Colaboratorii săi afirmă că suferă de o boală psihică", a declarat Gaddafi. Vezi aici detalii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite