Fostul preşedinte israelian a sosit la închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte israelian Moshe Katsav, condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol, şi-a început, miercuri, ispăşirea pedepsei la penitenciarul Maasiyahu din sudul capitalei Tel-Aviv.

Katsav va executa pedeapsa de şapte ani de închisoare într-o aripă specială rezervată deţinuţilor religioşi, a anunţat o purtătoare de cuvânt a închisorii. Presa israeliană scrie că fostul preşedinte va împărţi o celulă cu fostul ministru al sănătăţii Shlomo Benizri, care execută patru ani de închisoare pentru corupţie.

Zeci de susţinători ai fostului preşedinte şi membri ai familiei au aşteptat în faţa penitenciarului, dar au fost împiedicaţi de poliţie să se apropie de maşina în care se afla Katsav.

„Astăzi, statul Israel execută un om fără a avea mărturii credibile, fără probe" a declarat el înainte de a fi dus la închisoare.

„Lucrul şi mai grav este că statul trimite la închisoare un bunic, un tată şi un preşedinte nevinovat (...) Nu am vătămat pe nimeni, am acţionat mereu cu delicateţe, cu onoare, cu prudenţă atât faţă de cei mari, cât şi de cei mici, atât faţă de bărbaţi, cât şi de femei (...) Este îngropat un om viu", a mai adăugat fostul preşedinte.

Moshe Katsav, în vârstă de 66 de ani, a fost găsit vinovat de violarea a două dintre colaboratoarele sale, în perioada în care era ministrul Turismului, în anii 90. Pe lângă viol, el a mai fost acuzat de hărţuire sexuală, corupere de martori şi obstrucţionarea justiţiei.

El a fost obligat să renunţe la funcţia de preşedinte al Israelului, pe care a ocupat-o între anii 2000 si 2007. După formularea acuzaţiilor, Moshe Katsav şi-a declarat permanent nevinovăţia.

Katsav a fost condamnat în urmă cu un an. A făcut apel, dar acesta i-a fost respins de Curtea Supremă în noiembrie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite