Focurile dintre Hamas și Israel continuă în Fâșia Gaza. Războiul este iminent, spun analiștii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile continuă între forțele armate iraniene și gruparea Hamas în regiunea de frontieră dintre Israel și Palestina. Bilanțul morților a crescut astăzi cu trei civili israelieni, primele victime de la uciderea liderului operațiunilor militare al Hamas, Ahmad Jabari.

Armata Israelului a continuat astăzi atacurile aeriene asupra orașului Gaza, unde au fost distruse mai multe clădiri. Acutizarea conflictului îi face pe analiști să se teamă că până la izbucnirea unui adevărat război mai este doar un pas, notează Reuters.

Președintele egiptean Mohamad Mursi a declarat că atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza sunt ”inacceptabile” și vor cauza instabilitate în întreaga regiune.

Gruparea Hamas și-a asumat lansarea unei rachete de fabricație iraniană Fajr 5, de o tonă, asupra orașului Tel Aviv, ceea ce ar reprezenta o acutizare dramatică a atacurilor, însă oficialii israelieni nu au confirmat evenimentul.

Iranul, care sprijină oficial și înarmează gruparea Hamas, a denunțat operațiunile militare ale Israelului drept ”terorism în formă organizată”.

Până acum, numărul victimelor în partea palestiniană se ridică la 13, printre care și trei copii mai mici de un an, potrivit oficialilor Ministerului Sănătății din Gaza. Medicii spun că numărul răniților depășește 130.

De la izbucnirea conflictului, în Fâșia Gaza au fost lansate aproximativ 200 de proiectile.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite