Fiica lui Osama Ben Laden va putea părăsi Iranul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Osama ben Laden
Osama ben Laden

Ministrul iranian de externe, Manoucher Mottaki, a anunţat că fiica lui Osama Ben Laden, care se află la Ambasada Arabiei Saudite de la Teheran, va putea să părăsească Iranul imediat ce va fi stabilită identitatea sa, relatează AFP, citând presa iraniană

Imane Ben Laden, în vârstă de 17 ani, se află în Iran cu începere din 2001, împreună cu cinci fraţi ai săi şi prima soţie a lui Osama Ben Laden şi în urmă cu o lună a evadat din reşedinţa oficială de oaspeţi a guvernului iranian şi s-a refugiat în ambasada Arabiei Saudite la Teheran, cerând să i se permită să părăsească Iranul.

"În urmă cu ceva timp, Ambasada Arabiei Saudite a anunţat că una dintre fiicele lui ben Laden se află în complexul" misiunii diplomatice saudite, a anunţat la televiziune, ministrul Manouchehr Mottaki. "Ministerul Afacerilor Externe a transmis Ambasadei că, potrivit convenţiilor internaţionale, femeia poate părăsi Iranul cu documente de călătorie care să-i confirme identitatea", a precizat Mottaki.

Ministrul a declarat totodată că autorităţile iraniene nu au reuşit să confirme identitatea fiicei lui ben Laden dar a precizat că ambasada saudită a confirmat legătura de familie a acesteia cu liderul terorist.

Omar Ben Laden, al patrulea fiu al lui Osama Ben Laden a declarat pentru cotidianul saudit a-Sharq al-Awsat (Orientul Mijlociu) că Imane Ben Laden s-a refugiat în ambasada Arabiei Saudite la Teheran şi că doreşte să părăsească Iranul, iar prezenţa sa în interiorul ambasadei a fost confirmată de însărcinatul saudit cu afaceri în capitala iraniană.

La Teheran se află în prezent şi 11 nepoţi ai lui Osama Ben Laden, care sunt găzduiţi într-o reşedinţă guvernamentală cu un grad maxim de securitate. În interiorul acesteia, rudele lui Osama Ben Laden duc o viaţă normală, dar li se permite foarte rar să părăsească reşedinţa pentru a face cumpărături. Fiica lui ben Laden a reuşit să se sustragă supravegherii oficiale cu ocazia unei ieşiri la cumpărături din reşedinţa oficială, precizează sursa citată.

Potrivit lui Omar, care are 29 de ani şi care locuieşte în Qatar împreună cu soţia sa britanică, familia nu ştia până recent că aceste rude se află în Iran. Ele trăiau în Afganistan, împreună cu liderul al-Qaida, până în momentul invaziei americane din 2001, dar apoi li s-a pierdut urma.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite