Feribot turcesc, deturnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Feribotul se îndrepta spre portul Izmit, situat în Marea Marmara
Feribotul se îndrepta spre portul Izmit, situat în Marea Marmara

Un feribot turc având la bord aproximativ 20 de persoane a fost deturnat, informează postul CNN - Turk, citat de ziarul Hurriyet. Atacatorul, care susţine că are o bombă asupra lui, cere să stea de vorbă cu presa. Feribotul efectua o cursă spre Izmit.

UPDATE 03:00 Cele patru sau cinci persoane care au deturnat un feribot turc în Marea Marmara susţin că sunt rebeli kurzi, membri ai PKK, anunţă ministrul turc al Transporturilor, Binali Yildirim.

"Credem că sunt patru sau cinci. Nu au formulat revendicări. Ei susţin că fac parte din organizaţia teroristă HPG", comandamentul militar al PKK", a explicat Yildirim, potrivit Mediafax.

Potrivit CNN-Turk, feribotul local „Kartepe“ se îndrepta spre portul Izmit, situat în Marea Marmara, în apropiere de Istanbul.

Guvernatorul oraşului Izmit, Ibrahim Karaosmanoglu, a declarat pentru postul turc NTV că autorul luării ostatici susţine că are patru complici la bord şi doreşte să discute cu presa.

Autorităţile cred însă că bărbatul este singur la bord.

Feribotul este supravegheat de nave ale Pazei de Coastă şi de un elicopeter şi se îndreaptă în prezent spre portul vecin Yalova, situat tot în Marea Marmara. Autorităţile nu ştiu cine se află în spatele atacatorului sau atacatorilor, dar nu exclud să fie mişcarea kurzilor.

Conform postului NTV, la bordul feribotului sunt 20 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

Persoanele care au deturnat feribotul susţin că sunt rebeli kurzi, anunţă un ministru de la Ankara, citat de AFP.

vom reveni cu amănunte

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite