Familia Bin Laden a câştigat contracte pentru modernizarea unui aeroport din Arabia Saudită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conglomeratul industrial Bin Laden Group a obţinut două contracte, în valoare de 27 miliarde de riali (7,2 miliarde de dolari), pentru modernizarea Aeroportul Internaţional "Regele Abdulaziz" din oraşul Jeddah, potrivit agenţiei locale SPA, citată de Reuters.

Contractul obţinut de grupul controlat de familia Bin Laden, din care face parte şi teroristul Osama Bin Laden, liderul organizaţiei Al-Qaeda, este pentru prima fază de dezvoltare care vizează ca aeroportul să înregistreze anual 30 de milioane de pasageri.

Arabia Saudită, cel mai mare exportator de petrol din OPEC (Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol), intenţionează să inveastească sume importante în modernizarea infrastructurii aeriene. Autorităţile de la Riad se aşteaptă la dublarea numărului de pasageri care tranzitează aeroportuile ţării în următorii zece ani, la 60 milioane de presoane.

Grupul Bin Laden a fost înfiinţat în 1931 de şeicul Mohammed Bin Laden Sayyid. Acesta a avut de-a lungul vieţii 22 de neveste şi 53 de copii, între care şi Osama Bin Laden.

În 2002, valoarea companiei era estimată la cinci miliarde de dolari, având 35.000 de angajaţi în întreaga lume

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite